Pálenky

Destiláty jsou typicky vyráběné tzv. destilací.Destilace je dělána přinejmenším nadvakrát.Nejvíce “barevné” alkoholy jsou destilované v přerušovaném procesu.Následuje ředění kdy se dosahuje úrovně procent obsahu alkoholu v rozmezí od 30 k 80 %. Ředí se vodou do požadované hodnoty.Finální nápoj obsahuje vodu, alkohol, oleje a směsi příchuti Pálenky jsou destiláty, které byly získány ze zkvašeného ovoce, rozmanitých bobulí a plodů, z vína apod.Pálenka je ušlechtilá lihovina, která vzniká destilací zkvašeného rmutu, jenž je připraven z rozdrcených plodů nebo jiných částí rostlin. Osobitý charakter chuti získává pálenka podle ovoce, ze kterého byla připravena.Rmut připravený z ovoce se destiluje. Vzniká takzvaný surový destilát, který se další destilací (rektifikací) upravuje na pitnou lihovinu, tato se už nepřislazuje. Po rektifikaci a případném rozředění se lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých druhů pálenek se k ukládání používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť.Objem alkoholu se má pohybovat mezi 36–50 %
Zobrazit:
Řadit podle:
Super Drinks © 2019