Tequily a Mezcaly

Tequila je silný destilovaný alkoholický nápoj vyráběný především v okolí města Tequila v mexickém státě Jalisco. Vyrábí se z mexického druhu Agave tequilana, zvané modrá agáve. Na výrobu jedné lahve tequily je totiž zapotřebí asi 8 kg agáve. Nejběžnější druhy tequily obsahují 38 až 40 % alkoholu.Na každé láhvi tequily by mělo být označení NOM a číslo.Je to ochranná známka tequily mexickým zákonem. Klasifikace tequil Blanco nebo také silver je ze zákona dvakrát destilovaná. Vyrábějí se z ní jak aňejo, tak i reposado tequily. Převážná většina blanco tequil nezraje v sudech.Každá tequila, která nebyla déle než 60 dní uložena v sudech, je označena za blanco. Má větší říz než aňejo a reposado. Zlatá: nebo také Oro tequila je vyráběna téměř výhradně z mixu tequily blanco , do které byla po destilaci přidána barviva a aroma. Nejčastěji karamel. Reposado: Ukládá se do sudů na minimálně 60 dní až 12 měsíců. Tequila reposado je díky pobytu v sudu měkčí a o něco jemnější než blanco tequily. Aňejo: V této kategorii najdeme ty nejkvalitnější tequily. Zrají minimálně 12 měsíců ve státem zaplombovaných sudech . Špičková aňejo zraje minimálně tři až pět let. Podává se výhradně v koňakových sklenkách.

Zobrazit:
Řadit podle:
Super Drinks © 2019