Blog

Ovocná bowle – oblíbený večírkový nápoj

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Ač je plno receptů na ovocnou bowli, drtivá většina z nich je dobře střeženou rodinnou tradicí. Přesto jsme pro vás našli ten nej, který se dědí po celé generace. A do čeho ovocnou bowli připravit? Skvěle poslouží vydlabaný meloun, který na místo mísy, působí neotřele a originálně. Je dekorací číslo jedna!

Stačí si trochu pohrát s vlastní fantazií…

Meloun vynikne třeba na bílé nebo červené kuchyňské utěrce, kterou rozprostřete na podnosu z hnědého dřeva. Věděli jste o tom, že bowle nezapře svůj německý původ? Tento lahodný nápoj se ukazuje i na známém Oktoberfestu, který tudíž není jen o tekoucích proudech piva…samotná bowle slouží jako okouzlující středobod s typicky barevnou prezentací. Červenou barvu tu dělá použití jahodového vína, ale prim hrají i chutné a hlavně čerstvé suroviny. Výjimkou není ani zpestření vodkou, co vy na to? Bowle pak bude mít potřebné grády – Abyssal vodka 0.7L 40%.

Někde se bowle nazývá punčem

Melounový punč ve vydlabaném melounu, zdobený plátky citronu a kuličkami melounu je skvost. Co tam ovšem všechno dát, aby drink zůstal vyvážený a nevznikla směsice čehosi? U alkoholických verzí nechte ovoce před podáváním dostatečně nasáknout, bude mít daleko lepší chuť. Mimo kuliček melounu se k sobě skvěle snoubí hrušky a suché bílé víno společně s mátou. Někdy méně, znamená více…Jsou to vlastně dva recepty v jednom a vy si je můžete variabilně upravit.

Melounová bowle s hruškou

Složení:

  • 1 velký žlutý nebo červený meloun
  • 2 láhve bílého vína, nejlépe Prosecco
  • 2 hrnky velmi zralé pokrájené hrušky
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • 1 lžička extraktu z máty peprné (lze také sirup)
  • čerstvé lístky máty na ozdobu
  • hrubý cukr na ozdobu

Postup:

Pomocí velkého zoubkovaného nože odřízněte horní část melounu. Odstraňte semínka a vydlabejte většinu dužiny melounu. Použijte k tomu speciální tvořítko, aby vám vznikly kuličky. Ty dejte do skleněné mísy nebo vydlabaného melounu společně s hruškami a s polovinou vína smíchaného s cukrem. Ovoce nechte namočené po dobu 6-8 hodin. Bowle se podává vychlazená. Okraje mísy nebo melounu opatrně natřete medem a posypte cukrem. Dolijte zbytek vína a přidejte extrakt z máty, dozdobte lístečkami máty. Mimo bílého vína lze také použít luxusní růžové víno – Codorníu Cava Anna de Codorníu Rosé 11,5% 0,75l.

Náš tip pro vás:

Když použijete velmi malé melouny, každý člověk nebo alespoň dvojice hostů, může mít svůj vlastní nápoj.

Zdroj: foodal.com

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.