Blog

Rozmazlete své chuťové buňky: Luxusní BIO čokoládou Chocolate Hill 60g s kokosem

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Milujete kombinace zajímavých chutí? Vyzkoušejte dosud nevyzkoušenou chuť jemné stoprocentní čokolády bez přídavku cukru. Ochutnejte  BIO čokoládu Chocolate Hill Peru Criollo 77% s kousky kokosu spolu se svým oblíbeným likérem.

100% BIO čokoláda bez cukru

Poznejte intenzivní chuť luxusní 100% BIO čokolády. Dopřejte si nezapomenutelný okamžik, kdy spojíte ve svých ústech lahodnou chuť svého oblíbeného likéru a 77% čokolády. Bez cukru. Chocolate Hill Peru Criollo 77% je 100% BIO čokoláda, vyrobená bez jediného gramu cukru.

Chocolate Hill Peru Criollo 77% si jednoduše zamilujete

Ačkoliv chuť 77% čokolády může být pro někoho už silné kafe, musíme uznat, že stačí jedna kostička, abyste chtěli ochutnat další a další… Není výjimkou, pokud si BIO čokoládu Chocolate Hill Peru Criollo 77% zamilujete už v prvním okamžiku. Nemusíte být odborníky, abyste poznali, že výrazná chuť kakaových bobů může být zjemněna tak, aby se čokoláda doslova rozplývala na jazyku a dopřála vám blažený pocit.

Když ji poprvé ochutnáte, vaše chuťové buňky jistě budou očekávat sladkou chuť. Ta se však nedostaví. Po několika minutách však budete mít touhu ochutnat další kousek. A další a další… Už vám nebude chybět typická sladká chuť. Už si budete pouze vychutnávat jedinečnou chuť kakaových bobů a intenzivní chuť. Která se skvěle hodí k likérům.  

Jak si dopřát nejintenzivnější chuť pravé čokolády

Čokoláda, která v sobě nemá jediný gram cukru, bude pro někoho možná silným oříškem. Jak si nejlépe na takto silné čokoládě pochutnat? Záleží především na postupu výroby. Chocolate Hill Peru Criollo 77% je vyrobena tradičním postupem, kdy jsou kakaové boby jemně umlety. Tak se může čokoláda pozvolna rozpustit na vašem jazyku. Když se v klidu posadíte, zavřete oči a oprostíte se od všech starostí a stereotypu, tak vás už jediná kostička pravé čokolády přenese na úplně jiné místo. Udělejte si z konzumace BIO čokolády Chocolate Hill Peru Criollo 77% jedinečný okamžik.

Vyzkoušejte nejzdravější čokoládu

Čokoláda Chocolate Hill Peru Criollo 77%  je rozhodně nejzdravější čokoládou. Vyrobena je výhradně s prvotřídních čokoládových bobů s malým přídavkem kakaového másla, pro zjemnění její chuti. Kakaové boby jsou už dlouhou dobu považovány za superpotravinu a mají blahodárné účinky na naše zdraví.

U čokolády Chocolate Hill Peru Criollo 77% jsou kakaové boby pražené na nízkou teplotu, pouhých 115 °C. Při vyšší teplotě vzniká během procesu pražení látka zvaná akrylamid. Jedná se o nebezpečnou karcinogenní látku. Většina výrobců máslových čokolád proto své zákazníky neinformuje, na kolik stupňů kakaové boby při výrobě svých čokolád praží. Pokud přesahuje teplota už jen 120°C, dochází k uvolňování akrylamidu a čokoláda je vysoce nezdravou potravinou.

Důležitou informací pro zákazníky čokolády Chocolate Hill Peru Criollo 77% je fakt, že výrobce kakaové boby nezpracovává chemicky. Mnohé z vás může překvapit, že velká část masově vyráběných čokolád prochází procesem alkalizace. Výrobci se touto cestou zbavují přirozené kyselosti kakaových bobů. Ale na úkor všech antioxidantů. Alkalizované čokolády jich ztrácejí od 60 do 90 %. A to je rozhodně špatně, jelikož antioxidanty jsou tím nejhodnotnějším, co kakaové boby obsahují a je to hlavní důvod, proč je dobré čokoládu konzumovat.

I kakaové boby mají svůj zajímavý příběh

Výrobce čokolády Chocolate Hill používá při výrobě výhradně kvalitní kakaové boby odrůdy Trinitario, ve kterém je jemně přítomna velmi vzácná odrůda Neo-Nacional. Bohužel africké kakaové boby mají velmi špatnou pověst. Naštěstí u Tanzanie se výrobce Chocolate Hill nechal přesvědčit a udělal jedině dobře!

Afričtí producenti kakaových bobů nemají dobrou pověst z hlediska situace v Pobřeží Slonoviny a Ghaně. Z těchto zemí pocházejí kakaové boby určené pro masový trh a vzniká tam skoro 70 % světové produkce. Kvalita i chuť tamních kakaových bobů je vysoce podprůměrná, protože se tam pěstují podřadné odrůdy kakaovníků. V těchto plantážích je ve velkém rovněž využívána  dětská práce.

Tanzanské kakaové boby měly rovněž špatnou pověst. Ale jen proto, že je farmáři neuměli správně zpracovat a navíc byli tlačeni do nízkých výkupních cen ze strany velkých exportérů, kteří také cílili na masové trhy. Majitelé plantáží nevěnovali dostatečnou pozornost a péči při zpracování kakaových bobů, protože nebyli dobře odměňováni. Kvalita kakaových bobů se však neodvíjí jen od odrůdy. Po sklizni je jim třeba věnovat odbornou péči ve formě tzv. fermentace a sušení. A pokud se některý z těchto kroků jakkoliv zanedbá, celá produkce se znehodnotí a dobrou čokoládu z ní neuděláte.

Jenže místní kakaové boby měly velký potenciál. Této příležitosti se chopili majitelé sociálního podniku Kokoa Kamili a pustili se do velkého projektu. Sociální podnik Kokoa Kamili od farmářů vykupuje kakaové boby v nezpracované podobě. A odměňuje je vyššími než tržními cenami. Farmářům odpadá starost se zpracováním, dostanou více peněz a mají více času na rozvíjení svých plantáží. A co je pro farmáře nejdůležitější? Mohou svůj volný čas věnovat svým rodinám, zatímco v Kokoa Kamili se postarají o fermentaci a sušení. Vzniknou tak kakaové boby prémiové kvality, která je zároveň stálá a je na ni spoleh.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.